Ik ben Olivier van Kalmthout, ik kom uit Den Haag, ben 28 jaar oud en de oprichter van Layered Creatives.

Een creatieve geest met een passie voor technologie en duurzaamheid. Ik ben gefascineerd door de mogelijkheden van 3D-printen.

Vanaf jongs af aan had ik al een passie voor creatieve projecten en het bouwen van dingen met mijn handen. 3D-printen is een natuurlijke uitbreiding van die passie en heeft me de mogelijkheid gegeven om mijn ideeën tot leven te brengen op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Het vermogen om digitale ontwerpen om te zetten in tastbare objecten is niets minder dan magisch.

Naast het creatieve proces ben ik ook geïnteresseerd in de technologie erachter. Ik vind het fascinerend hoe 3D-printers werken en hoe de software die we gebruiken steeds geavanceerder wordt. Ik blijf mezelf continu uitdagen om nieuwe technieken te leren en mijn vaardigheden te verbeteren.

Naarmate ik mij meer ben gaan verdiepen in architectuur ben ik ook de schoonheid van bouwkundige ontwerpen steeds meer gaan ontdekken. De huizen in de straten ben ik anders gaan zien doordat ik er nu met een heel andere bril naar kijk. Hierdoor is het mij duidelijk geworden dat ieder gebouw een eigen verhaal en elk persoon een eigen herinnering bij een gebouw heeft. Ik vind het mooi om deze verhalen en herinneringen met een weergave van een gebouw vast te kunnen leggen en op deze manier in leven te houden.

×

 

Hoi, heb je een vraag?

Klik dan hieronder om een gesprek te starten

×